چرا صندوق‌های زمین و ساختمان موفق نبودند؟ طلای جهانی افزایشی ماند حقوق کاربران در کیف پول‌های مجازی؛ از واریز تا بازگشت وجه چه می‌گذرد؟ منحنی شاخص 37 صنعت در بازه هفتگی صعودی شد چرا واردات خودروهای کارکرده اجرا نمی‌شود!؟/ دادفر: هیچ‌کس هماهنگ نیست جهش توقف‌ناپذیر قیمت نفت/ هر بشکه نفت چند شد؟ قائم مقام وزیر صنعت:‌ تولید را با تصمیمات تنظیم بازار قربانی نکنید مصوبه حمایت از خریداران خودرو باطل شد / ماجرا چیست؟ بسته اینترنت چرا زود تمام می‌شود؟ بالاخره اپراتور‌ها توضیح دادند تغییر مهم در فیش حقوقی کارگران؛ جزییات معافیت حق اولاد و حق تاهل از مالیات جدیدترین قیمت میوه اعلام شد پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ / دلار مرز ۱۹۰ هزار را رد می‌کند؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ / طلا در آستانه صعودی دیگر + جدول اطلاعیه مهم سازمان تأمین اجتماعی در خصوص زمان پرداخت حقوق مرداد ماه ۱۴۰۵ بازنشستگان و مستمری بگیران واردات خودرو‌های کارکرده آزاد شد؛ سقف ۲۰ هزار دستگاه و شرط کلیدی ارز شرایط فروش مدیران خودرو ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ | ثبت‌نام فونیکس F ۷ Pro e+ با تحویل ۳۰ روزه + قیمت قطعی
مرتضی افقه؛ اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه اهواز در گفت و گو با راهبرد معاصر بررسی کرد؛

ضرورت شفاف سازی منابع دولت برای افزایش یارانه های نقدی

مرتضی افقه: در صورتی که منابع مشخصی برای افزایش یارانه نقدی در نظر گرفته نشده باشد و دولت مجبور به استقراض از بانک مرکزی و افزایش پایه پولی 131شود قطعا این موضوع به ضرر همه مردم بخصوص دهک های کم درآمد جامعه است چرا که به افزایش تورم و گرانی های بیشتر منجر می شود.
مرتضی افقه؛ اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه اهواز
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۰ - ۰۹ بهمن ۱۳۹۹ - 2021 January 28
کد خبر: ۷۵۳۷۰

ضرورت شفاف سازی منابع دولت برای افزایش یارانه های نقدی

 

مرتضی افقه اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه اهواز در گفت و گو با راهبرد معاصر در خصوص اهمیت شفاف سازی منابع افزایش یارانه دولت در سال 1400 به ما گفت: یکی از موضوعاتی که در بحث افزایش یارانه نقدی باید مورد توجه قرار بگیرد شفاف سازی منابع دولت برای اعطای یارانه های نقدی است. اگر قرار است به 78 میلیون نفر 91 هزار تومان به جای 45هزار و500 تومان یارانه داده شود و به 48 میلیون نفر 136 هزار تومان داده شود پیش از هر موضوعی باید مشخص شود که یارانه ها از چه منابعی به مردم اعطا می شوند؟


وی در این باره افزود: در صورتی که منابع مشخصی برای افزایش یارانه نقدی در نظر گرفته نشده باشد و دولت مجبور به استقراض از بانک مرکزی و افزایش پایه پولی 131شود قطعا این موضوع به ضرر همه مردم بخصوص دهک های کم درآمد جامعه است چرا که به افزایش تورم و گرانی های بیشتر منجر می شود.


عضو هیئت علمی دانشگاه اهواز درباره توضیحات نمایندگان مجلس در باب افزایش یارانه نقدی بیان داشت: براساس آنچه نمایندگان مجلس دراین باره توضیح داده اند قرار است که یارانه های انرژی و معیشتی تجمیع شوند و به دهک های نیازمند و دریافت کننده یارانه پرداخت شوند اگر این موضوع مورد نظر نمایندگان مجلس باشد قابل تایید است لذا مهمترین موضوع روشن شدن منابع یارانه هاست در صورتی که غیر از تجمیع یارانه ها قرار بر افزودن مبلغی بر یارانه انرژی باشد.

 

استاد اقتصاد در این باره خاطر نشان کرد: اگر نمایندگان مجلس شورای اسلامی افزایش یارانه های نقدی را از محل افزایش اخذ مالیات تامین کنند قطعا گام مثبت و رو به جلویی برداشته شده است اما اگر دولت خوش بین به فروش نفت و درآمدهای نفتی است تا یارانه های نقدی مردم را افزایش دهد این موضوع باز هم منجر به افزایش تورم می شود.


مرتضی افقه درباره پیش نیازهای افزایش یارانه نقدی گفت: به هر حال یکی از پیش نیازهای مورد نظر ما افزایش ثبات اقتصادی است، ضمن اینکه در اقتصاد باید اقدامات مکمل برای جلوگیری از تبعات تزریق نقدینگی به اقتصاد و افزایش تورم در نظر گرفته شود تا افزایش یارانه نقدی به سرنوشت یارانه سال 89 که بعد از گذشت چند ماه با تورم شدیدی ارزش خود را از دست داد و در تورم سال های اخیر ارزش آن نسبت به ده سال گذشته کاملا از بین رفته است گرفتارذ نشود.اگر اقدامات مقدماتی انجام نشود دو برابر شدن یارانه در مدت زمان کوتاهی خاصیت خود را به دلیل افزایش تورم از دست می دهد یعنی در تورم به وجود آمده هضم می شود از این منظر باید مانع افزایش نرخ تورم و به دنبال ثبات اقتصادی باشیم تا ارزش یارانه نقدی و قدرت خرید آن در جامعه حفظ شود.

 

مرتضی افقه عضو هیئت علمی دانشگاه اهواز در پاسخ به این سوال که به نظر شما بهتر نبود حمایت به صورت کالایی انجام می گرفت تا نقدی خاطر بیان داشت: از نظر بنده در اینکه شکل حمایت چگونه باشد تفاوتی وجود ندارد اعم از اعطای کالاهای اساسی یا یارانه نقدی، هر چند که اعطای کالاهای اساسی و خوراکی های مورد نیاز خانواده به مراتب بهتر از تزریق نقدینگی است اما چون ساز و کار این موضوع وجود ندارد چاره ای غیر از پرداخت یارانه نقدی باقی نمی ماند. به هر حال پرداخت یارانه نقدی یا کالایی هر دو آثار تورمی در اقتصاد به دنبال خواهد داشت لذا اگر دولت و مجلس تمهیدات لازم را برای جلوگیری از آثار تورمی این موضوع بر اقتصاد به کار ببندند گام خوبی در جهت حمایت از مردم برداشته شده در غیر این صورت تحمیل هر گونه تورم جدیدی به اقتصاد به هیچ وجه به صلاح نیست.

 

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار